Find us on Facebook

Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 11

Ämne: Startmotor/Jord?

  1. #1
    Reg.datum
    Jul 2009
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    16

    Unhappy Startmotor/Jord?

    Har en 1967, 442 som ej vill starta.

    Har nyladdat (red top optima) med rengjorda poler samt nya kablar från batteri till "junction block". Ny kabel från "junction block" till startmotor. Har gjort rent jordkabel från batteri till block.

    Har testat startmotorn på bänk och den funkade fint.

    Det enda som händer är en "plong" från volt regulatorn när man vrider om nyckeln.

    Behöver jag mer jord? (har bara från battri till block) och i så fall var? Eller kan det vara tändningen?

    /Martin

  2. #2
    Reg.datum
    Oct 2007
    Ort
    Pålsboda
    Inlägg
    268

    Standard

    Du ska ha en till karossen också, på chevelle sitter en grov kabel till motorn o en klenare till framskärmen den senare är ca 4mm2. Bör vara lika på din 442a.

    Kan vara kabel till solenoiden som gör att starten klickar, inuti kupen i säkrinringsdosan finns extra uttag prova o dra en provisorisk kabel från ett uttag som är märkt ign på dosan till solenoiden o prova. Fungerar det nu är det kabel mellan lås o solenoid som är skadad nånstans. Den går från tändlås via kontakten i torpeden till solenoiden mät upp o ev byt kabel el kontakter. Alt dra en ny från låset koppla isåfall bort den gamla o isolera så du inte får en strömförande kabel liggandes.

    Marcus

  3. #3
    Reg.datum
    Jul 2003
    Ort
    Bålsta
    Inlägg
    1 603

    Standard

    Kan tillägga att det ska sitta en jordfläta mellan en eller båda topparnas baksida till brandväggen också.

    Har din startmotor två stift på solenoiden?
    Den som är märkt "S" ska vara kopplad till "start", oftast en lila kabel.
    Den som är märkt "R" ska vara kopplad direkt till tändspolens +, oftast en gul kabel, i de fall elsystemet är så uppbyggt.

    "R" används inte på en 1967 Olds, har du möjligtvis satt den lila kabeln där så händer inte mycket?
    1966 GTO TriPower
    1970 GTO TheJudge
    KentsQjet
    Pontiacservice
    http://www.poci.org/
    http://gtoaa.org/

  4. #4
    Reg.datum
    Jul 2009
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    16

    Standard

    Tack för tips!

    S är kopplad till den lila kabeln och går in i brandväggen och R är kopplad till den gula och går till tändspolen.

    Menar du att jag kan koppla bort R helt då den inte har någon funktion?

    Om det inte är jord vad kan det då vara? Har under vintern tagit loss konsolen för att komma åt och montera stolar. Kan jag ha kommit åt någon kontakt som känner av hur växeln ligger. Måste väl vara i N eller P för att kunna starta?

    Den startade ju utan problem innan...

    Vad tror du annars om den här lösningen?
    http://www.novaresource.org/starter.htm

    /MVH

  5. #5
    Reg.datum
    Jul 2003
    Ort
    Bålsta
    Inlägg
    1 603

    Standard

    Ok, vad jag vill minnas så hade dessa tidiga GM-modeller ingen gul kabel från "R" till tändspolen utan de hade två kablar från härvan till tändspolen, båda från tändlåskontakten, 1 som gav full batterispänning under "start" och en resistorkabel som ger 7-9 volt under "gång".
    Ett elschema för din bil/årsmodell kan hjälpa här.

    Om du har varit och rivit i andra grejor som påverkar funktionen så är det dags att kolla dessa nu?

    Om du kopplar allt rätt så behöver du ingen "mickeymouse"-lösning.
    1966 GTO TriPower
    1970 GTO TheJudge
    KentsQjet
    Pontiacservice
    http://www.poci.org/
    http://gtoaa.org/

  6. #6
    Reg.datum
    Oct 2007
    Ort
    Pålsboda
    Inlägg
    268

    Standard

    Ja har du pillat med konsollen kan du ju kommit åt startkontakten om den sitter där. Var inta alla 442 manuella 67 de har ingen startkontakt? el hade de frångått modellnamnet redan då? 4 port, 4 on the floor, 2 dual exhaust?

    På min chevelle 64 satt det en gul kabel från r upp till spolen orginal men behöver ju inte vara lika på olds 67.

    Håller med Kent koppla allt rätt så slipper du konstiga lösningar, du kan prova mitt exempel för o se så inga andra problem finns utan det hänger ihop med spänningen till solenoiden.

    Marcus

  7. #7

    Standard

    Strömkabel till startmotor bör gå direkt från batteriet och vara minst Ca 35mm2 tjock!
    Jordkabel (fläta) motsvarande tjock bör gå till topplocksbult alt generatorfäste!
    Jordfläta motsvarande tjocklek skall finnas mellan motor och chassi!
    Oftast går oxå en smalare jordfläta från en av ventilkåporna till brandvägg!
    Neutralkontakten kan sitta på rattstången (gör så på tex 68-72 olds) och sköts av ett stag som går mellan rattstång och växelväljararm på växellådan (samma stag som finns på rattväljarmodeller), även på golvväxlade modeller.
    Återkommer om jag hittar något mer i ämnet.

  8. #8

    Standard

    En liten detalj, på manuella bilar måste kopplingspedalen tryckas ned när man startar, så om din bil är eller har varit manuell så kan det vara fel på den kontakten ev "bypassen".

  9. #9

    Standard

    Hittade inget stöd för att kopplingspedalen skall vara nedtryckt, kanske option.
    Visade sig att "neutralkontakten" sitter i konsollen på 67:an.
    Nu förstår jag vad du menade med "junction block".
    Vill minnas att det går en grov jordfläta från en av växelkpsbultarna till ramen.
    Skickar med någar bilder

  10. #10
    Reg.datum
    Jul 2003
    Ort
    Bålsta
    Inlägg
    1 603

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av MR_olds Visa inlägg
    Tack för tips!

    S är kopplad till den lila kabeln och går in i brandväggen och R är kopplad till den gula och går till tändspolen.

    Menar du att jag kan koppla bort R helt då den inte har någon funktion?

    Om det inte är jord vad kan det då vara? Har under vintern tagit loss konsolen för att komma åt och montera stolar. Kan jag ha kommit åt någon kontakt som känner av hur växeln ligger. Måste väl vara i N eller P för att kunna starta?

    Den startade ju utan problem innan...

    Vad tror du annars om den här lösningen?
    http://www.novaresource.org/starter.htm

    /MVH
    Jag har kollat på ett el-schema för 1966 Olds F-85 och det bör inte skilja sig alltför mycket från 1967?
    Enligt detta så SKA det vara en gul kabel från "R" till tändspolens + för att ge full battrispänning vid "start". Resistorkabeln kommer ensam från tändlåset och ger 7-9 volt under "gång".
    Signalhornsrelät/"junctionblock" bör inte ställa till nå´t problem då det bara är en vidarekoppling av pluskabeln från batteriet till startmotorn.
    Då återstår neutral/backlampor kontakten vid konsollen.
    Prova att kortsluta de två lila kontakterna där och vrid om startnyckeln, funkar det då så är kontakten trasig (eller felkopplad).
    1966 GTO TriPower
    1970 GTO TheJudge
    KentsQjet
    Pontiacservice
    http://www.poci.org/
    http://gtoaa.org/

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •